Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πανσέληνος Αυγούστου – Φεγγάρι πλανεμένο –Ένα αφιέρωμα


Σήμερα 13η Αυγούστου 2011 και ώρα 20:30μμ πραγματοποιείται η Πανσέληνος στο ζώδιο του Υδροχόου και συγκεκριμένα στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, στην 20η μοίρα επηρεάζοντας τα σταθερά ζώδια Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Δικαιωματικά είναι το πιο ερωτικό φεγγάρι και προκαλεί μια ρομαντική διάθεση γιατί πραγματοποιείται στον άξονα που σχετίζεται με τον έρωτα, τη δημιουργία, το φλερτ και την αγάπη. Δικαιωματικά χαρακτηρίζεται πλανεμένο γιατί η Σελήνη βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον πλανήτη της πλάνης, της εξαπάτησης, της εξιδανίκευσης και του απατηλού, αυτόν τον ξελογιαστή Ποσειδώνα.


Τα δύο ουράνια φώτα Ήλιος και Σελήνη έρχονται σε αντιπαράθεση και τα συναισθήματά μας μεγεθύνονται ενώ ο συναισθηματικός μας κόσμος ξεχειλίζει από ακόρεστο, άφθονο συναίσθημα. Με το συγκεκριμένο φεγγάρι ο έρωτας και τα συναισθήματα αγάπης μας κατακλύζουν έτσι καλό είναι να εκφράσουμε το μεγαλείο της καρδιάς μας, να δώσουμε και να εισπράξουμε αγάπη. Τα δύο φώτα εκ διαμέτρου αντίθετα προκαλούν μια συναισθηματική φόρτιση και η ατμόσφαιρα είναι διάχυτη με ρομαντισμό και ευαισθησία.

Ο φωτοδότης Ήλιος βρίσκεται σε στενό μαρκάρισμα από τον πλανήτη του έρωτα και της αγάπης, την Αφροδίτη και αυτό γεμίζει την ανθρωπότητα με αγάπη και καλοσύνη. Η ερωτική διάθεση και η διάθεση μας για φλερτ και παιχνίδι εκτοξεύονται στα ύψη. Τα πρόσωπα των ανθρώπων βγάζουν μία λάμψη και γοητεία, η οποία μπορεί να συνεπάρει. Αυτές τις ημέρες όλοι μας επιθυμούμε την κολακεία και τον θαυμασμό. Οι προσωπικότητές μας γεμίζουν από αχτίδες ζεστασιάς και φιλικότητας έτσι μπορούμε να δώσουμε στον έρωτα την ιδανική του μορφή. Οι καλλιτέχνες μπορούν να εκδηλώσουν αυξημένη καλλιτεχνική διάθεση και η τέχνη αυτές τις ημέρες θα ανθίσει. Μπορούμε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας και να αναπτύξουμε στενούς και τρυφερούς δεσμούς. Η ροπή προς τη συντροφικότητα αυξάνεται κατακόρυφα και μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών μπορούμε να αδράξουμε τα μέγιστα στον τομέα του έρωτα και της αγάπης έτσι ώστε να επαναφορτίσουμε πλήρως τις μπαταρίες μας.

Η δε Σελήνη από τον Υδροχόο πραγματοποιεί όψη αντίθεσης με την Αφροδίτη από τον Λέοντα και αυτό προκαλεί μια συναισθηματική σύγχυση, αναποφασιστικότητα και μία προσκόλληση στο παρελθόν. Μάλιστα το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο με ανάδρομο Ερμή επιτείνει την προσκόλληση μας στο παρελθόν. Άτομα του παρελθόντος έρχονται και παρέρχονται έτσι εμείς καλούμαστε να εξετάσουμε τα κίνητρα της επιστροφής τους και εφόσον κρίνουμε πως είναι αληθή και όχι ψευδή μπορούμε να συγχωρέσουμε, δίνοντας μία ακόμη ευκαιρία. Βέβαια καλό είναι να οριστικοποιήσουμε την απόφασή μας προς τα τέλη Αυγούστου. Στη διάρκεια της πανσελήνου ας απολαύσουμε τα ειδύλλια και τα ρομάντζα.

Εκτός της αντίθεσής της με την Αφροδίτη, η Σελήνη πραγματοποιεί αντίθεση και με τον Ερμή και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τις εμμονικές προσκολλήσεις με το παρελθόν έτσι βλέπουμε έντονα το φαινόμενο έρωτες του παρελθόντος να επανέρχονται με σφοδρότητα και να διεκδικούν τη χαμένη θέση τους στην καρδιά μας, αν και λίγο ετεροχρονισμένα. Στη δικαιοδοσία μας και την αρμοδιότητά μας είναι εάν θα τους αποδεχτούμε ξανά. 

Η Σελήνη από τον Υδροχόο πραγματοποιεί δύσκολες όψεις ημιτετραγώνου με τους πλανήτες Ουρανό και Πλούτωνα από τα ζώδια του Κριού και του Αιγόκερου αντίστοιχα. Αυτό προκαλεί συναισθηματική ένταση σε βάθος και μία επαναστατική διάθεση. Ένας αναπόφευκτος αγώνας για αυτοεπιβολή και αυτοκυριαρχία είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα και αυτό μπορεί να μας κάνει αυστηρούς με τον εαυτό μας ή μπορεί να εκδηλώσουμε μία επαναστατική διάθεση. Οι σχέσεις μας είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές δεν είναι κτήματά μας, κανένας δεν μας ανήκει και εμείς καλούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε και να αποκοπούμε από την άρρωστη μήτρα αυτής της αντίληψης. Πρέπει και οφείλουμε για τον εαυτό μας πρώτα απ’ όλα και στη συνέχεια για τους άλλους να απελευθερωθούμε και να δώσουμε πνοή ελευθερίας στους δίπλα μας έτσι ώστε να εξελιχθούνε. Η συνειδητοποίηση της λαϊκής ρύσης ότι «κανείς δεν είναι κανενός» πρέπει να γίνει συνειδητά και όχι με τρόπο στρουθοκαμηλισμού, τότε μόνο θα μπορέσουμε να αποκοπούμε από το παρελθόν, να το συγχωρέσουμε με ειλικρινή τρόπο και έτσι θα οδηγηθούμε σε ένα εξελιγμένο στάδιο. Καλούμαστε να ξεπεράσουμε καταστάσεις ψυχοφθόρες και τραυματικές για την ιδιοσυγκρασία μας καθώς και το αίσθημα εγκατάλειψης. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με διαλογισμό και ουσιαστική κατάδυση στα μύχια του εαυτού μας και το υποσυνείδητό μας. Προσεκτικά πρέπει να κινηθούν σε σχέσεις και συνεργασίες οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο του παρορμητικού σταυρού Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι. Η κτητική συμπεριφορά και οι εμμονές δεν βοηθούν.

Η Σελήνη και ο Ερμής εμπλεκόμενοι η πρώτη σε σύνοδο και ο δεύτερος σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα δημιουργούν μία τάση φυγής από τη σκληρή, ωμή και ρεαλιστική πραγματικότητα. Η ρομαντική διάθεση, ο υπέρμετρος συναισθηματισμός και η εξιδανίκευση είναι περιρρέοντα χαρακτηριστικά των ημερών κοντά στην 13η Αυγούστου. Έχουμε μία τάση να εξιδανικεύουμε ανθρώπους και καταστάσεις και μας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουμε τα όνειρά μας καθώς διανύουμε περίοδο διακοπών. Οι δεσμευμένοι μπορούν να εξιδανικεύσουν την εικόνα του/της συντρόφου τους έτσι μπορούν να δώσουν μία πνοή ανανέωσης στη σχέση τους ή το γάμο τους ενόψει προσγείωσης στην πραγματικότητα μετά τις διακοπές. Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την εξύψωση του άλλου μας μισού και την ενδυνάμωση της σχέσης προκειμένου να αντέξει στη φθοροποιό ρουτίνα του χρόνου της επικείμενης νέας σεζόν. Προσεκτικά πρέπει να κινηθούν Ταύροι, Λέοντες , Σκορπιοί και Υδροχόοι της 20ης μοίρας δηλαδή οι γεννημένοι τέλη 2ου – αρχές 3ου δεκαημέρου.

Τέλος, η πανσέληνος πραγματοποιεί ευνοϊκές όψεις εξαγώνου και τριγώνου με τους δεσμούς της σελήνης, τον Ήλιο και τη Σελήνη και αυτό σημαίνει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έλθουν καρμικοί έρωτες, οι οποίοι θα κουμπώσουν πάνω στον χαρακτήρα μας και την ιδιοσυγκρασία μας σαν κουμπιά. Το δέσιμο και οι αίσθηση οικειότητας θα είναι σφοδρά και εμείς θα νιώσουμε λυτρωμένοι και προστατευμένοι κάτω από τις φτερούγες του άλλου μας μισού. Δίδυμοι και Τοξότες κοντά στη 12η Ιουνίου-Δεκεμβρίου είναι πιο επιρρεπείς στον καρμικό έρωτα ενώ Λέοντες και Υδροχόοι δεν αποκλείεται να νιώσουν πως βρήκαν το άλλο τους μισό.

Ρομαντισμός, οραματισμός και αίσθηση του ιδανικού σε σχέσεις και συνεργασίες είναι το μενού της συγκεκριμένης πανσελήνου. Οι δεσμευμένοι έχουν τη δυνατότητα να αναθερμάνουν τη σχέση τους ή το γάμο τους ενώ οι αδέσμευτοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ρομαντικά ειδύλλια, στα οποία όμως δεν πρέπει να επενδύσουν συναισθηματικά. Προς το τέλος του μήνα και κοντά στη νέα σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει.

                                                  

                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου