Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Φαινόμενο του μήνα - Ανάδρομος Ερμής


Συγκεκριμένα ο Ερμής σχετίζεται με την επικοινωνία, τις μεταφορές, τα media,την εκπαίδευση και γενικώς το μορφωτικό-εκπαιδευτικό και πανεπιστημιακό σύστημα. Η ανάδρομη πορεία του πραγματοποιείται 3 φορές το χρόνο και είναι σύντομης διαρκείας, 20 ημερών περίπου. Προκαλεί ασυνεννοησία, παρεξηγήσεις, λάθη και ένα επικοινωνιακό κομφούζιο. H ανάδρομη πορεία ενός πλανήτη δε σημαίνει πως κινείται προς τα πίσω απλά ο συγκεκριμένος πλανήτης κινείται πιο αργά. Στην προκειμένη περίπτωση κάνουμε αναφορά στην ανάδρομη πορεία του πλανήτη της επικοινωνίας, των μεταφορών και των media, του Ερμή. Η ανάδρομη πορεία κάποιου πλανήτη δε συνεπάγεται κάποιο κακό απαραίτητα απλά κάποιες καταστάσεις και κάποια θέματα που αντιπροσωπεύει ο συγκεκριμένος πλανήτης επιδέχονται κάποια μπλοκαρίσματα, κάποιες τροποποιήσεις ή μορφοποιήσεις και καθυστερήσεις. Είναι ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε και να αναλογιστούμε από την αρχή θέματα που θίγει ο πλανήτης έτσι ώστε να οδηγηθούμε στην εύρεση μιας δυναμικής λύσης, η οποία θα μας χαρίσει εξέλιξη στην πορεία της ζωής μας.



Συγκεκριμένα ο Ερμής σχετίζεται με την επικοινωνία, τις μεταφορές, τα media,την εκπαίδευση και γενικώς το μορφωτικό-εκπαιδευτικό και πανεπιστημιακό σύστημα. Η ανάδρομη πορεία του πραγματοποιείται 3 φορές το χρόνο και είναι σύντομης διαρκείας, 20 ημερών περίπου. Προκαλεί ασυνεννοησία, παρεξηγήσεις, λάθη και ένα επικοινωνιακό κομφούζιο, ωστόσο είναι κατάλληλη περίοδος για να επαναπροσδιορίσουμε και να επανεξετάσουμε θέματα του εν λόγω πλανήτη. Σχέσεις του παρελθόντος μπορεί να εμφανιστούν στο προσκήνιο και να τις αναθεωρήσουμε. Από την άλλη πλευρά σχέσεις οι οποίες υφίσταντο με ανάδρομο Ερμή είναι σύντομης διάρκειας κατά γενική ομολογία και έχουν συνήθως ημερομηνία λήξης. Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε ότι κατά την ανάδρομη πορεία του Ερμή πρέπει να αποφύγουμε υπογραφές συμβολαίων και διακανονισμούς διαφορετικά οφείλουμε να διαβάζουμε προσεκτικά τις οροθεσίες έτσι ώστε να αποφεύγουμε επικείμενες παγίδες. Φουσκωμένοι λογαριασμοί και λάθος παραλήπτες μηνυμάτων χρειάζονται προσοχή. Οι πομποί μηνυμάτων οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να τσεκάρουν που αποστέλλουν τα μηνύματά τους. Δεν ευνοούνται αγοραπωλησίες και αγορές μέσω πιστωτικών καρτών ή μέσω οποιασδήποτε άλλης συναλλαγματικής πράξης. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στις αγορές ρούχων και ειδών ένδυσης γιατί πολύ πιθανόν μετά μπορεί να διαπιστώσουμε πως πολύ απλά δεν μας ταιριάζουν. Τι κάνουμε όμως; Αποφεύγουμε όλα τα παραπάνω; Όχι φυσικά. Η καθημερινότητα τρέχει και εμείς οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να τσεκάρουμε τις κινήσεις μας, να επανεξετάζουμε τους στόχους μας και τα κίνητρα μας προς αποφυγήν λαθών και παρερμηνειών.



Ο Ερμής φέτος για 2η φορά γίνεται ανάδρομος προκαλώντας το γνωστό αλαλούμ. Από τις 3 Αυγούστου και μέχρι τις 7 κινείται ανάδρομος στην Παρθένο  και από τις 8 μέχρι τις 26 κινείται φαινομενικά ανάδρομος στον Λέοντα. Από της Παρθένο προκαλεί μπερδέματα και λάθη στον εργασιακό χώρο και στις καθημερινές μας συναναστροφές ενώ από τον Λέοντα σχέσεις του παρελθόντος μπορεί να επανεμφανιστούν.  Ωστόσο ο Αύγουστος ευτυχώς για τους περισσότερους είναι μήνας διακοπών και αποφόρτισης έτσι το πρόβλημα περιορίζεται και μπορούμε να χαλαρώσουμε. Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε είναι τις μεταφορές μας , τις μετακινήσεις μας και τα μεταφορικά μας μέσα. Ελέγχουμε αεροπορικά και μη εισιτήρια καθώς και τις αποσκευές μας. Τις πρώτες 5 ημέρες της ανάδρομης πορείας του ιδιαίτερα προσεκτικά πρέπει να είναι τα μεταβλητά ζώδια : Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς  ενώ από τις 8 και μέχρι τις 26 τα σταθερά ζώδια : Ταύροι , Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι χρειάζεται να κινηθούν περισσότερο προσεκτικά. Η σύγχυση και τα λάθη όμως επηρεάζουν όλους μας ανεξαρτήτως ζωδιακής κατηγορίας γιατί πολύ απλά όλοι μας έχουμε τα ζώδια του Λέοντα και της Παρθένου σε κάποιο κομμάτι του ωροσκοπίου μας. Για πρόγνωση και πρόβλεψη λαμβάνουμε υπόψη μας και τον τον ωροσκόπο.


Καλές Διακοπές !!!!!


                                             
                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου