Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Φθινόπωρο 2011


Δημιουργικό, γόνιμο και άκρως παραγωγικό αναμένεται το φετινό φθινόπωρο του 2011 καθώς οι πλανήτες έχουν συνωμοτήσει να εμπλέξουν δυναμικά, αρμονικά και απελευθερωτικά τις δυνάμεις τους. Το καλό αρχίζει ήδη να διαφαίνεται από τα τέλη του καλοκαιριού καθώς την 29η Αυγούστου πραγματοποιείται η δυνατή νέα σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου με ευεργετική συμμετοχή Αφροδίτης και Πλούτωνα. Η πρώτη σε σύνοδο από το ίδιο ζώδιο και ο δεύτερος σε ευμενές τρίγωνο από το ζώδιο του Αιγόκερου ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας ωθούν σε νέα, δυναμικά ξεκινήματα γεμάτα πάθος και ένταση. Αγάπη και ευλογία για τα νέα μας ξεκινήματα μπορούν να σταθούν καθοριστικά έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Οι προσωπικές μας επιθυμίες, οι στόχοι μας και οι επιδιώξεις μας συνδέονται αρμονικά με τα συναισθήματά μας έτσι ζούμε μία φάση εσωτερικής σύγκλισης και αρμονίας. Όλα αυτά τα ερωτευόμαστε, τα ταυτίζουμε με τους εαυτούς μας και μάλιστα με τρόπο παθιασμένο, ο οποίος λειτουργεί μεταμορφωτικά για τις προσωπικότητες μας.  

                                                           


Ο Ερμής από το ζώδιο της διακυβέρνησής του, αυτό της Παρθένου συναντάει σε ευμενείς όψεις Πλούτωνα και Δία και αυτό συμβάλλει στην βαθειά, ουσιαστική και εποικοδομητική επικοινωνία. Το τρίγωνο με τον Πλούτωνα μας ωθεί σε επιχειρηματικές σκέψεις, έντονες και βαθιές έτσι προσπαθούμε να πραγματώσουμε επιχειρηματικά και οικονομικά σχέδια. Ο τρόπος που επικοινωνούμε χαρακτηρίζεται βαθυπόρφυρος και έχουμε την επιθυμία να διεισδύσουμε στα μύχια του νου των άλλων. Το δε τρίγωνο του με τον Δία είναι στέκεται ασπίδα προστασίας για οικονομικούς και εμπορικούς διακανονισμούς. Μπορούμε να υπερασπιστούμε και να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας με τον πιο δυναμικό τρόπο. Ευνοϊκή είναι η όψη για νέα και μεγαλόπνοα επιχειρηματικά σχέδια. Οι τομείς της εκπαίδευσης και των διεθνών σχέσεων είναι ιδιαίτερα προστατευμένοι.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου καθώς ο Άρης, πλανήτης της δράσης, της ενέργειας και των κινήτρων περνάει στο ζώδιο του Λέοντα, φιλικό προς τις ποιότητές του μπορεί να εκφράσει ευκολότερα τη δυναμική του έτσι θα παρατηρήσουμε ότι από τις 20 και μετά οι επιχειρηματικές ιδέες, τα οικονομικά και επιχειρησιακά προγράμματα θα τεθούν σε πρακτική εφαρμογή υλοποίησης.

Ο έρωτας δεν απουσιάζει καθώς προς τα μέσα του μήνα ο Άρης εμπλέκει αρμονικά τις δυνάμεις του με την Αφροδίτη και κάνει το κλίμα ιδιαίτερα ερωτικό ενώ παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες σημαντικές για νέες ερωτικές γνωριμίες, επανασυνδέσεις και αναθέρμανση των ήδη υπαρχουσών σχέσεων. Κύριοι αποδέκτες της όψης αυτής Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες. Ωστόσο, όμως η επιρροή για τον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου μετριάζεται λόγω των κόντρα όψεων των βαρέων και εξωκρόνιων πλανητών, οι οποίοι τους βάζουν σε διαδικασία κάθαρσης, αποκοπής από φόβους και τρόμους. Έτσι περιορίζει το μέγιστο της επίδοσης αυτής της όψης. Δεν παύει όμως να λειτουργεί προστατευτικά.

Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου σχηματίζεται η όψη συνόδου μεταξύ του Κρόνου και της Αφροδίτης στο ζώδιο του Ζυγού. Το φλέρτ των δύο αυτών πλανητών δεν φημίζεται για την εκδήλωση συναισθημάτων με παθιασμένο τρόπο αντιθέτως δρα σαν αποχυμωτής. Ωστόσο, όμως δεν παει να είναι μία όψη σταθεροποιητική για σχέσεις, συνεργασίες, αρραβώνες και γάμους. Το αίσθημα υπευθυνότητας και της κοινής ανάληψης πρωτοβουλιών από τα ζευγάρια θα είναι αξιοσημείωτο.

Αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιείται η σύνοδος Ερμή-Κρόνου στο ζώδιο του Ζυγού και αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν δίκοπο μαχαίρι. Η επικοινωνία θα γίνει ψυχρή αλλά απόλυτα ρεαλιστική. Έχουμε τη δυνατότητα να μελετήσουμε επιχειρηματικά σχέδια ή οικονομικού και επιχειρησιακού περιεχομένου αναλυτικά και ρεαλιστικά έτσι μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερη οργάνωση και αύξηση της παραγωγικότητας και απόδοσης των επιχηρήσεών μας με προορισμό την ενίσχυση του προυπολογισμού και των κερδών των επιχειρήσεών μας. Στις σχέσεις μας μπορούμε να δούμε λάθη, παραλήψεις και ατροφικές καταστάσεις ρεαλιστικά, με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα με τρόπο ορθολογικό και άκρως επικοινωνιακό.

Από τα μέσα Οκτωβρίου Αφροδίτη και Ερμής φλερτάρουν με το ζώδιο του Σκορπιού και έτσι οι τα συναισθήματά μας και οι σκέψεις μας γίνονται βαθιά και έντονα. Πάθος χαρακτηρίζει τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας. Μάλιστα Αφροδίτη και Ερμής συναντάνε σε όψη αντίθεσης τον Δία και φέρνουν σπατάλες οικονομικές και πολλές υποσχέσεις, οι οποίες στο τέλος μπορεί να μείνουν απραγματοποίητες. Από εκεί συναντάνε σε αρμονική όψη τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και εντείνουν το παθιασμένο κλίμα στον αισθηματικό-οικονομικό και επικοινωνιακό τομέα. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που σχετίζεται με τις ακρότητες, τις απόλυτες εξάρσεις και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί σε ζητήματα καρδιάς και επικοινωνίας καθώς ο λόγος μας μπορεί να είναι σκληροπηρυνικός και να προκαλεί αγκαθάκια στα συναισθήματα.

28η Οκτωβρίου και πραγματοποιείται το άκρως ευεργετικό τρίγωνο Δία-Πλούτωνα το οποίο μπορεί να επιφέρει οικονομική πρόοδο και ανέλιξη. Επιχειρηματικά σχέδια μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή και τα αποτελέσματά τους θα είναι θεαματικά έτσι πέφτουν οι πρώτοι σπόροι για ανάκαμψη μακροπρόθεσμη. Το μόνο σίγουρο είναι πως το φετινό φθινόπωρο πολλά προγράμματα επιχειρηματικού, οικονομικού και επιχειρησιακού περιεχομένου θα σχεδιαστούν με σκοπό τη μακροπρόθεσμη έξοδο από τον προσωρινό κύκλο της φτώχιας και της αθλιότητας.

Το μήνα Νοέμβριο Ερμής και Αφροδίτη από το ζώδιο του πύρινου Τοξότη κάνουν την επικοινωνία και τα συναισθήματά μας ενθουσιώδη και φλογερά. Το πάθος και η ένταση δίνουν τη σειρά τους σε ένα αίσθημα ανάλαφρο, γεμάτο περιπέτεια. Κριοί, Λέοντες και Τοξότες κύριοι αποδέκτες αυτής της επιρροής ενώ Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι δέχονται μια βοηθητική επίδραση.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί η είσοδος του Άρη στην Παρθένο, ο οποίος συναντάει σε ένα μεγάλο τρίγωνο διαρκείας για πολλούς μήνες άλλοτε πιο δυνατό και άλλοτε λιγότερο δυνατό τον Δία και τον Πλούτωνα. Το τρίγωνο είναι μία μεγάλη και αρμονική εμπλοκή των πλανητικών δυνάμεων έτσι σκέψεις, σχέδια , προγράμματα και σχεδιασμοί οικονομικοί και επιχειρησιακοί θα έρθουν στο προσκήνιο. Το μόνο δεδομένο με αυτήν την όψη είναι πως θα γεννηθούν γόνιμα και εύφορα σχέδια, τα οποία θα βγάλουν την οικονομία σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο από την κρίση. Οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν σταθερότητα και οικονομική ευμάρεια μακροπρόθεσμα. Όσα παιδιά θα γεννηθούν από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι Απρίλιο του 2012 θα χαρακτηρίζονται από σημαντικό επιχειρηματικό πνεύμα.

Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα από τα ζώδια του Κριού και του Αιγόκερου μας καλεί να αποτοξινώσουμε κακές, παλιές και ασύδοτες συνήθειες, οι οποίες δρουν περιοριστικά κα εγκλωβιστικά για τις προσωπικότητές μας σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο. Καλούμαστε να ακολουθήσουμε έναν λιτό τρόπο ζωής, να αποκοπούμε από χρηματικές, υλικές, σεξουαλικές και πνευματικές ασυδοσίες, οι οποίες προκλήθηκαν από το 1984 και το 2008. Ήταν η εποχή που έκαναν την εμφάνισή τους το AIDS και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα λόγω αλόγιστης και ορμητικής σεξουαλικής ορμής-εκμετάλλευσης.  Με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω το αίτημα είναι « λιτότητα και αυτοπεριορισμός» σε όλα τα παραπάνω ζητήματα. Ο Ουρανός από τον Κριό φέρνει τις νέες ιδέες και η ανθρωπότητα καλείται να τις εφαρμόσει με τρόπο αλλαγής, η οποία θα ωθήσει την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία σε έναν άλλον τρόπο λειτουργίας, πιο δίκαιο και λιγότερο εκμεταλλευτικό.

Συνοπτικά, άκρως θετικό το φετινό φθινόπωρο. Παρόλες τις αντιξοότητες και την οικονομική κρίση, η οποία είναι γεγονός ρίχνονται οι νέοι σπόροι προς την αλλαγή κατεύθυνσης της ανθρωπότητας.

                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου