Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ερωτική συναστρία - συμβατότητα - σχέσεις


Ένα θέμα πάντα επίκαιρο και καυτό για όλους τους ανθρώπους είναι αυτό των σχέσεων και της ερωτικής συμβατότητας. Συναστρία: λέξη σύνθετη από το συν & άστρο, δείχνει την από κοινού πορεία, τη συμβατότητα και το ταίριασμα μας με τους άλλους. Αφορά όχι μόνο τις ερωτικές σχέσεις, αλλά τις φιλικές, τις επαγγελματικές και γενικά εμπεριέχει όλο το φάσμα των διαπροσωπικών σχέσεων. Υπάρχουν αρκετοί δείκτες στην αστρολογία που δείχνουν τη συμβατότητα μεταξύ δύο ανθρώπων. Κάθε πλανήτης δίνει τη δική του χροιά σε μια διαπροσωπική σχέση. Πιο συγκεκριμένα:

                   

Ήλιος: Ο Ήλιος αποτελεί το συνειδητό κομμάτι των ανθρώπων, την προσωπικότητά τους και ολόκληρο το είναι τους. Είναι σημαντικός δείκτης της συμβατότητας μεταξύ δύο ανθρώπων. Δείχνει τους στόχους, τη φιλοσοφία που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για τη ζωή, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν κρίσιμες καταστάσεις και τον τρόπο που διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τη ζωή. Όταν ο Ήλιος του ενός βρίσκεται σε αρμονική όψη με τον Ήλιο του άλλου αυτό δημιουργεί μια ισχυρή έλξη και μακροβιότητα. Οι άνθρωποι μοιράζονται κοινές εμπειρίες, έχουν κοινά ενδιαφέροντα και η παρουσία του ενός ευχαριστεί και διευκολύνει τον άλλον. Όσον αφορά τώρα τους ανθρώπους, των οποίων υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ των Ήλιων τους υπάρχει κάποιο χάσμα και αποστασιοποίηση μεταξύ τους. Η ζωή φαίνεται να είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα αλλά μπορεί να έχει διδακτικό τόνο και καρμική χροιά. Αυτό δε σημαίνει πως οι άνθρωποι δεν ταιριάζουν ούτε πως δεν μπορούν να ζήσουν μαζί, απλώς δεν υπάρχει ο κοινός στόχος και θα νιώθουν κάποιες φορές ότι δεν έχουν την κατανόηση που επιθυμούν.

Σελήνη: Η Σελήνη είναι και αυτή σημαντικός δείκτης της ερωτικής και διαπροσωπικής συμβατότητας. Δείχνει το συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων , τις ρίζες τους και τις καταβολές τους. Όταν η Σελήνη του ενός σχηματίζει ευνοϊκή όψη με τη Σελήνη του άλλου αυτό δείχνει πως τα άτομα έχουν έναν κοινό-παραπλήσιο τρόπο εκδήλωσης των συναισθημάτων τους. Μπορεί να φέρουν κοινές καταβολές ή να ανατράφηκαν κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Ο συναισθηματικός τους κόσμος μοιάζει και μπορούν εύκολα να κατανοήσουν ο ένας τις επιθυμίες του άλλου. Οι μη συμβατές Σελήνες μεταξύ δύο ανθρώπων μπορεί να φανερώνουν κάποιο συναισθηματικό χάσμα και μία αδυναμία του ενός να κατανοήσει και να αφουγκραστεί τα συναισθήματα του άλλου. Μπορεί να φανερώνει κάποια διαφορά ως προς την ανατροφή και την καταγωγή τους. Ένα αγκαθάκι ενοχλεί τις καρδίες τους και τους εμποδίζει να πλέουν συναισθηματικά στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν σημαίνει πως οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι αδύνατον να συνυπάρξουν απλώς κάποιες φορές θα νιώθουν πως δεν μπορεί ο ένας να καταλάβει συναισθηματικά τον άλλον.

Ερμής: Πάρα πολύ σημαντικός πλανήτης στη συμβατότητα και για τις σχέσεις είτε ερωτικές είτε διαπροσωπικές. Έχει να κάνει με την επικοινωνία και την κατανόηση που δείχνει ο ένας στον άλλον. Είναι δείκτης πνευματικής ένωσης. Αρμονικές όψεις του Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της σχέσης  και στην επικοδομητική συζήτηση, η οποία είναι ζωτικότατης σημασίας. Δυσαρμονικές όψεις των Ερμήδων προσκαλούν κάποια διαφορετικότητα ως προς τον τρόπο αντίληψης και κωλύουν την επικοινωνία μεταξύ των ατόμων. Οι όψεις του Ερμή μας αφορούν και ως προς τους άλλους πλανήτες.

Αφροδίτη: Η Αφροδίτη ως πλανήτης του έρωτα και της αγάπης αποτελεί με τη σειρά της δυνατό δείκτη συμβατότητας στις σχέσεις. Μία συμβατή-αρμονική Αφροδίτη μεταξύ των ατόμων δημιουργεί τρυφερά και αγνά συναισθήματα. Οι καρδιές συμβαδίζουν και πλέουν στα ίδια μήκη κύματος. Η αγάπη εγκαθιδρύεται και μετατρέπεται ακόμα και σε φιλία. Δυσαρμονικές Αφροδίτες μεταξύ των ατόμων προκαλούν κάποια αγκαθάκια, ενοχλήσεις στα συναισθήματα. Τα άτομα μπορεί να αγαπάνε με διαφορετικό τρόπο ή να έχουν διαφορετικά πιστεύω και ιδέες για την αγάπη και τον έρωτα. Δεν παύει όμως να δημιουργείται ακόμα και στις δυσαρμονικές όψεις η έλξη και η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων.

Άρης: Άλλος ένας πλανήτης δυνατής έλξης και συμβατότητας. Το παιχνίδι εδώ έχει να κάνει με το σεξουαλικό κομμάτι, τις δραστηριότητες, τα κίνητρα και τις επιθυμίες. Όταν ο Άρης του ενός είναι συμβατός με τον Άρη του άλλου αυτό δείχνει μια απίστευτη σεξουαλική έλξη, η οποία μπορεί να μένει αναλλοίωτη και να μη σβήνει ποτέ. Τα κίνητρα και οι επιθυμίες των ατόμων μοιάζουν αρκετά και προκαλείται ένα πυροτέχνημα. Μπορούν να επιτύχουν πολλά μαζί και να βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο της ζωής τους. Όταν τα άτομα έχουν μη συμβατούς Άρηδες τότε αυτό προκαλεί μια αδράνεια στη σχέση και μία αδυναμία στην συμπόρευση. Αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν καθώς ο ένας μπορεί να συμπληρώνει κάποιον τομέα του άλλου και έτσι να δρα εξυψωτικά και βοηθητικά. Οι δυσαρμονικές όψεις δημιουργούν ένα θαυμάσιο πυροτέχνημα, ακόρεστη σεξουαλική έλξη αρχικά αλλά σταδιακά αυτό το πυροτέχνημα μπορεί να εξασθενεί γιατί τα συμφέροντα τους διαφέρουν. Προτιμούνται οι δυσαρμονικές όψεις παρά η έλλειψη όψεων.

Δίας: Ο Δίας είναι ο ευεργέτης στις ανθρώπινες σχέσεις και ακόμα και οι αρνητικές όψεις μεταξύ πλανητών και του Δία δεν είναι πολύ ενοχλητικές. Προκαλούν βέβαια κάποιες μικρό ενοχλήσεις αλλά δίνουν και μία αισιόδοξη νότα- προσέγγιση. Αρμονικές όψεις του Δία του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου προκαλεί κοινές πεποιθήσεις και συμβατή φιλοσοφία για τη ζωή. Τα άτομα μπορεί να είναι ίδιου πνευματικού επιπέδου και βάθους. Οι δυσαρμονικές όψεις μεταξύ Του Δία του ενός συγκριτικά με το Δία του άλλου προκαλεί κάποια διάσταση ως προς τη φιλοσοφική προσέγγιση και μία διαφορετικότητα ως προς τις πεποιθήσεις.

Κρόνος: Σημαντικός πλανήτης και μάλιστα σχετίζεται με το κάρμα. Σχετίζεται με τα εμπόδια, τους περιορισμούς και τις ευθύνες μέσα σε μία σχέση. Δείχνει τις υποχρεώσεις και είναι δείκτης ωριμότητας, δρα σταθεροποιητικά και δίνει μακροβιότητα σε μία σχέση. Βέβαια οι όψεις του έχουν ως αποτέλεσμα τα συναισθήματα να είναι περιορισμένα και μη έκδηλα με πάθος, ένταση και σφοδρότητα. Δημιουργεί ψυχρότητα αλλά είναι ζωτικής σημασίας. Θετικές όψεις του Κρόνου του ενός με τους πλανήτες του άλλου δημιουργούν μακροβιότητα και δίνουν σταθερότητα στη σχέση και είναι μία ένδειξη πως ο άνθρωπος του Κρόνου θέλει να ελέγχει το άλλο άτομα. Κάποιες φορές γίνεται ρεαλιστικό, ψυχρό και ωμό. Δύσκολες όψεις του Κρόνου του ενός σε όψη με πλανήτη του άλλου δημιουργεί αντιξοότητες, σκληρότητα, συναισθηματική καταπίεση και έτσι ο άλλος νιώθει ασφυκτικά πιεσμένος και αποχωρεί.

Ουρανός: Πλανήτης ιδιαίτερα ενδιαφέρον ο Ουρανός σε μία συναστρία. Λειτουργεί σαν πυροτέχνημα, σαν ηλεκτροσόκ. Προκαλεί ένα αμείωτο ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον και κρατάει τη σχέση σε εγρήγορση. Δεν υπόσχεται μακροβιότητα στη σχέση αλλά θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες γεμάτες πάθος και ηδονή. Όταν ο Ουρανός του ενός κάνει ευνοϊκή όψη με κάποιον πλανήτη του άλλου αυτό προσφέρει ένα συνεχές ερωτικό σκίρτημα και μία συνεχόμενη επιθυμία να μοιράζονται από κοινού συναισθήματα και εμπειρίες μαζί του. Οι δυσαρμονικές όψεις του Ουρανού του ενός σε συνδυασμό με κάποιον πλανήτη του άλλου προκαλεί αστάθεια αλλά λειτουργεί σαν ένα βίαιο ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Υπάρχει διάχυτος ηλεκτρισμός και συναισθηματική έξαρση.

Ποσειδώνας: Πλανήτης ανώτερης οκτάβας ο Ποσειδώνας προσφέρει ευαισθησία, ρομαντισμό και την ιδανική σχέση. Το μόνο κακό με αυτόν τον πλανήτη είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε εξαπατήσεις και ψευδαισθήσεις. Όταν πραγματοποιεί θετικές όψεις με κάποιον πλανήτη του άλλου μπορεί να λειτουργήσει εξυψωτικά και να μεταφέρει τους ανθρώπους στον παράδεισο και στο όνειρο. Δυσαρμονικές όψεις του Ποσειδώνα με άλλους πλανήτες μπορεί να προκαλέσει απατηλές καταστάσεις και εξαπατήσεις. Προκαλεί ένα είδος τηλεπαθητικής σχέσης.

Πλούτωνας: Πλανήτης καρμικής χροιάς ο συγκεκριμένος. Χαρίζει πάθος, ένταση, βάθος συναισθημάτων και μια μεταφυσική- διαισθητική ένωση. Δείχνει τις ζήλιες , την κτητικότατα και την εξουσία που θέλει να ασκήσει ο ένας στον άλλον. Το άτομο του οποίου ο Πλούτωνας σχηματίζει κάποια άλλη όψη με πλανήτη του άλλου προσπαθεί να τον χειραγωγήσει. Υπάρχει μια δυνατή και ανεξήγητη έλξη με τη διαφορά πως στις αρνητικές όψεις μπορεί μια σχέση να λήξει με βίαιο τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι πως με το τέλος μιας τέτοιας σχέσης κανένας δεν θα είναι ο ίδιος, θα έχει μεταμορφωθεί. Είναι μία σχέση μεταμορφωτική και στιγματίζει τις ζωές των ανθρώπων.

Ωροσκόπος: Λειτουργεί όπως και ο Ήλιος με τη διαφορά ότι όλο αυτό έχει αντίκτυπο στον κόσμο. Είναι η εικόνα των 2 ανθρώπων μαζί προς τον κοινωνικό τους περίγυρο. Συνεπώς με ευνοϊκές όψεις μπορεί να δείχνουν πολύ ταιριαστό ζευγάρι ενώ με δυσαρμονικές και κόντρα όψεις μπορεί να μοιάζουν τελείως διαφορετικοί. Σημαντικός δείκτης συμβατότητας και αυτός.

                                                   
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου